SUN CARPORT – Proč nabíjet elektromobil z fotovoltaiky?

Solární panely a elektrická auta jsou ideální spojení.  Běžné automobily se spalovacími motory přispívají masivně k produkci skleníkových plynů a prachových částic a významně tak ohrožují naše zdraví.

Je elektrický mobil řešením?

Ano, může být. Samozřejmě bude záležet na tom, jakou elektřinou budeme elektrický automobil  (EV) nabíjet. EV nabíjený z energetického mixu produkuje téměř stejné množství zplodin jako auta se spalovacími motory. Dokonce dle dokumentu Šance pro čistou dopravu Aliance pro energetickou soběstačnost* elektromobil nabíjený elektřinou vyráběnou výhradně v uhelných elektrárnách překonává emisemi auta se spalovacími motory.

Elektrický automobil nabíjený z obnovitelných zdrojů, např. právě z fotovoltaiky, pak produkuje nabíjením nulové emise. Fotovoltaické instalace (FVE) získávají větší popularitu díky osvětě, dotacím a snižující se ceně komponentů a návratnosti popularitu. A jak se píše v úvodu tohoto článku solární panely a elektroauta jsou ideálním spojením, tak naším řešením je kryté parkovací stání pod značkou SUN CARPORT.

Jak to funguje?

FVE na střeše vyrábí elektrickou energii, která se ukládá přes střídač do záložní baterie, z ní je přes měnič napájena nabíjecí stanice (wallbox). Kapacita elektrárny umožňuje nabíjet až dvě vozidla najednou, třífázově max. výkonem 11 kW. Systém je připojen k třífázové síti, takže v případě vyčerpáni energie z baterie je wallbox napájen ze sítě. Při správné orientaci střechy je možné z fotovoltaické plochy o rozloze 30 m2 vyrobit až 6 MWh elektrické energie ročně, což vystačí na pokrytí zhruba 30.000 km provozu elektromobilu s průměrnou spotřebou 16 kWh / 100 km.

Konstrukce je vyrobená z ocelových profilů s velmi kvalitní povrchovou úpravou s práškovým nástřikem odolnou proti povětrnostním vlivům a proti korozi. Konstrukce je koncipována jako rozebíratelná pro snadnou přepravu na místo montáže. Zákazník si může vybrat z několika tvarových variant. SUN CARPORT umíme dodat dále jako konstrukci z hliníkových nebo dřevěných hranolů.

Chcete se dozvědět více o krytém parkovacím stání SUN CARPORT pro nabíjení Vašeho elektrického auta? Kontaktujte nás pomocí kontaktního formuláře.

Více o řešení SUN CARPORT

*http://alies.cz/sance-pro-cistou-dopravu-elektromobily-na-vzestupu

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *